Meisjesvoetbal bij Sv Nevelo Seizoen 2017-2018

Alweer een voetbalseizoen voorbij. Zo kom je allemaal bij elkaar voor de eerste training en dan is het alweer eind mei en is het seizoen weer ten einde.

Voor Nevelo was dit het eerste seizoen dat we met 4 meisjeselftallen in 4 verschillende categorieën deel gingen nemen.

MO11 (7-tal), MO15, MO17 en MO19.

MO11:

Dit elftal bestaat met name uit hele jonge meisjes die eigenlijk nog in de MO9 zouden mogen uitkomen. Echter de trainers hadden besloten dat het voor de meisjes beter was om in een hogere categorie deel te gaan nemen. Hier krijgen ze meer weerstand en zal het niveau per speler en team doen verhogen.

De eerste seizoenshelft (najaarsreeks) was het even wennen aan de oudere tegenstanders, maar hebben ze goed stand gehouden.

De tweede seizoenshelft (voorjaarsreeks) zag je dat ze steeds beter gingen voetballen en ook vele wedstrijden hebben gewonnen. Dit resulteerde in een mooie 5e plaats van de 11 teams. Ook scorend ging het goed. Maar liefs 62x gescoord, dit houdt in dat ze bijna 6x per wedstrijd hebben gescoord. Dat is een gemiddelde om als speelster en trainers trots op te zijn. Dit is ook een mooi resultaat om daar het komende seizoen weer verder op door te ontwikkelen.

MO15:

Dit elftal begon aan hun eerste seizoen bij Nevelo. Ook hadden de meeste meisjes nog nooit op een groot veld gevoetbald. Met dit uitgangspunt begonnen de trainers en speelsters aan het nieuwe seizoen.

De eerste seizoenshelft (najaarsreeks) kon je dan ook echt zien dat men moest wennen aan het grote veld, maar ook aan elkaar. Dit leidde tot een wisselvallig eerste seizoenshelft, echter iedere wedstrijd zag je toch vooruitgang bij de speelsters.

Dit gaf de trainers en speelsters veel goede moed om de tweede seizoenshelft in te gaan. Hier hebben de meisjes echt laten zien dat ze kunnen voetballen en ook een hoger niveau aankunnen.

Van de 11 wedstrijden hebben ze 9x gewonnen, 1x gelijk en maar 1x verloren. Helaas was er 1 team dat net te sterk was en al hun wedstrijden heeft gewonnen. Eindresultaat een schitterende 2e plaats met 28 punten.  Dit geeft natuurlijk goede hoop voor het komend seizoen, want bijna het gehele team blijft bij elkaar en blijft MO15. Meisjes en trainers jullie hebben een topprestatie geleverd.

MO17:

Dit elftal bestaat voor het grootste gedeelte uit speelsters van de MO15 van afgelopen jaar.  Dit is een elftal dat onderling heel veel plezier heeft en dat is toch wel het belangrijkste. Ze zijn met 16 meisjes begonnen aan de eerste seizoenshelft. Gaandeweg de eerste seizoenshelft moesten er al 2 meisjes om verschillende redenen stoppen, dat had ook zijn weerslag op de sportieve prestaties.

De tweede seizoenshelft zag je dat alle trainingsarbeid die de trainers en meisjes hadden geleverd ook resultaten ging afwerpen. Ze presteerden het om 3 wedstrijden achter elkaar te winnen en de meisjes gingen nog harder werken en kregen nog meer plezier in het voetbal. Ook scorend ging het de tweede seizoenshelft veel beter, met een gemiddelde van ruim 4 goals per wedstrijd leidde dit tot een mooie plek in de middenmoot. Meisjes en trainers het volgend seizoen lekker blijven trainen en voetballen. Jullie zijn nu gewend aan de leeftijden en grootte van jullie tegenspeelsters. Jullie kunnen trots zijn op jullie afgelopen voetbal seizoen. Top.

MO19:

Dit elftal speelt nu al enkele jaren bij elkaar. De meesten voetballen nu al 5 jaar samen. Dit seizoen zou een zwaar seizoen worden. Voor het eerst in de MO19 categorie, wetende dat de helft officieel nog mag uitkomen in de MO17. De trainers en speelsters hadden er alle vertrouwen in om in deze categorie goed voor de dag te komen. De eerste seizoen helft leverde dit een mooie 4e plaats op. Door dit resultaat werd het elftal voor de tweede seizoenshelft nog hoger in de 2e Klasse geplaatst en wel groep 3. Het zou ook een seizoenshelft zijn waar we meer door de week gingen voetballen dan op zaterdag. De eerste wedstrijd na de winterstop was ook meteen tegen de torenhoge favoriet OJC Rosmalen MO19. Deze wedstrijd hebben ze helaas met 3-2 verloren, achteraf was dit ook de enige wedstrijd die ze hebben verloren. Op donderdag 7 juni hebben ze hun Kampioenswedstrijd gespeeld en deze gewonnen met 8-1. Hierdoor zijn ze op doelsaldo KAMPIOEN geworden. Dit alles is een historisch resultaat voor SV Nevelo, daar dit team in 3 verschillende leeftijdsklassen Kampioen is geworden. MO15, MO17 en MO19.

Meisjes en trainers gefeliciteerd met dit Kampioenschap en jullie kunnen weer trots terugkijken op het afgelopen seizoen.