Zaalvoetbaltoernooi mooie afsluiter van 2017

Afgelopen 29 en 30 december vond het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi voor de jeugd in sporthal de Leye weer plaats. Dit stond weer garant voor een hoop mooie acties, goals en niet te vergeten plezier. Verschillende teams binnen elke leeftijdscategorie streden om de eerste plaats. De winnaars kregen allemaal en prijsje en een zwemkaartje aangeboden door Optisport. Ook kozen de scheidsrechters een speler van het toernooi binnen elke leeftijdscategorie.

Op vrijdag 29 december mochten de allerkleinsten beginnen. De mini’s zetten de toon door er met veel gedrevenheid en plezier een doelpuntenfestijn van te maken. Ze kregen daarom allemaal een dik verdiende snoepzak en een zwemkaartje.

Vervolgens was het de beurt aan JO14/13. Hier streden vijf teams om de Nederlandse titel. AZ was ijzersterk en wist zich te kronen tot kampioen door alle wedstrijden te winnen. De speler van het toernooi kwam echter uit het team van PSV. Giel Drijvers werd door de scheidsrechters gekozen.

In de middag was het tijd voor de categorieën JO11/MO11 en JO9/8. Hier was veel belangstelling voor. De spelers streden in een volle zaal voor de winst. Bij de JO11/MO11 was het lang spannend en zaten de teams heel dicht bij elkaar. Manchester City trok uiteindelijk aan het langste eind met één punt meer dan de nummer 2. Bij de JO9/8 behaalde het team van Villarreal 10 punten en was daarmee kampioen. De spelers van het toernooi kregen naast hun prijs ook nog de Elly van de Wiel wisselbokaal mee. Deze wisselbokaal werd uitgereikt door Jack van de Wiel. In de categorie JO11/MO11 mocht Didier van Rooij de prijzen in ontvangst nemen. Bij de JO9/8 werd keeper Dielan Boer verkozen door de scheidsrechters. Hiermee zat de eerste dag van het toernooi erop.

Op zaterdag 30 december was het aan de JO15 om het toernooi af te trappen. Drie Duitse teams streden hier om de winst. Het was zeer spannend en uiteindelijk hadden de nummer 1 en 2 allebei 9 punten. Omdat Bayern München het beter had gedaan in de onderlinge wedstrijd tegen Schalke 04 kroonde Bayern München zich tot kampioen. Het was echter Borussia Dortmund dat de speler van het toernooi voort bracht. Jason Becx werd verkozen tot speler van het toernooi.

Tussen de middag mochten de spelers van de JO19 optreden. In deze categorie deed er ook een team van leiders mee (Classics XI). Zij bewezen zichzelf door goed mee te kunnen met hun junioren. Het team van MLS All Stars en de Classics XI behaalden beide 9 punten. MLS All Stars had een beter doelsaldo en kroonde zich daarom tot kampioen. Het verschil was echter maar één doelpunt, iets waarvan de leiders flink leken te balen. Als enige troost voor trainer Dion Dankers werd hij door de scheidsrechters wel verkozen tot speler van het toernooi.

In de middag was het aan de meisjes om het toernooi af te sluiten. In deze categorie waren er maar liefst zes teams die voor de Italiaanse titel streden. Het team van Juventus bleek oppermachtig en wist alle wedstrijden te winnen. Zij mochten dus het kampioensfeestje gaan vieren. Jessie Boogaers wist zich in de kijker te spelen en haalde zo de prijs van Speelster van het toernooi binnen.

Hiermee kwam het zaalvoetbaltoernooi 2017 ten einde. Graag willen wij alle spelers, speelsters, begeleiders, scheidsrechters en natuurlijk het publiek bedanken voor twee mooie dagen. Wij zien jullie graag allemaal terug bij de volgende editie van het zaalvoetbaltoernooi.