Wedstrijdverslag Nevelo 1-Audacia 1

Zie www.svnevelo.nl/audacia/ voor de foto's.

Vandaag stond de wedstrijd tegen onze dorpsgenoten  op het programma. Dit zijn natuurlijk altijd speciale wedstrijden. Audacia had de afgelopen week al medegedeeld dat het een gezellige dag zou worden, zij hadden een disco geregeld en via diverse media aangegeven dat een ieder zeker naar het sportpark in Moergestel moest komen.

Al met al was het e.e.a. goed geregeld, na aankomst op het sportpark bleek dat de sfeer er al goed in zat. Langs de lijn stonden een groot aantal supporters zowel van Audacia als van Nevelo. Na de aftrap bleek al snel dat beide ploegen elkaar niet veel wilde toegeven en werden er weinig kansen gecreeerd. Verrassend was het feit dat onze oud clubgenoot Ronald Dekkers als laatste man speelde, doordzonde van zo'n creatieve speler. Na 25 minuten was het bijna raak, Frank op 't Hoog had bijna de 0-1 op zijn schoenen, zijn schot ging rakelings naast. Vervolgens nam Nevelo het initiatief wat uiteindelijk resulteerde in een schitterende combinatie van Rens en Patrick, de 0-1 werd door Patrick prachtig afgemaakt en konden onze jongens de rust in met een prettige voorsprong.

Na rust had de technische staf een wissel toegepast, onze jeune premier Pim de Kort mocht invallen voor Sander Schilders. Het is altijd goed dat A spelers de kans krijgen om hun kunnen te laten zien in het 1e elftal. Na 5 minuten dachten alle supporters dat de scheids de bal op de 11 meter zou leggen, dit na een overtreding op Rens in de 16. De scheids dacht hier anders over dus werd de bal niet op de 11 gelegd.

Vlak voor tijd stond Pim de Kort alleen voor de keeper maar was de 0-2 geen feit. Toen de 90 minuten voorbij waren vond de trainer van Audacia dat er nog zeker 20 minuten doorgespeeld moest worden en dit terwijl Frank Kusters vond dat de wedstgrijd allang voorbij moest zijn. Toen Rens van Lissum alleen voor de keeper stond dacht hij de 0-2 op zijn voeten te hebben, helaas lukte dit niet en was de 0-1 een feit.

Al met al heeft Nevelo vandaag goede zaken gedaan, het was een sportieve wedstrijd waar veel strijd in zat. Het enige minpuntje van deze voetbaldag was het feit dat de aanvoerder van Audacia werd afgevoerd met een schouder uit de kom. Wij wensen Jos veel sterkte met zijn herstel.

Na de wedstrijd bleek dat Audacia haar zaakjes goed voor elkaar had en gingen de spelers van beide teams hun pilske pakken in de kantine en werd er nog lang nagesproken over de prettige wedstrijd.