Wedstrijd van de Week: Een team, een taak!

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij iedere week een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zijn er bij. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij niks missen. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. Deze week gingen zij langs bij de JO11-1.

Zaterdag 24 november 2018: Nevelo JO11-1 - Boxtel JO11-1

In alle vroegte kwamen de Clubwatchers ook deze week weer op de club. De zaterdagochtend is altijd een drukke ochtend op Sportpark D'n Donk, maar dat vinden de Clubwatchers niet erg. Sterker nog, het bevalt ze goed. Dan vallen ze namelijk minder op. Dat de identiteit van de Clubwatchers nog altijd een van de best bewaarde geheimen binnen Nevelo is, bewijst dat deze twee zich inderdaad goed schuil kunnen houden. Deze week schrijven ze over hun belevingen langs de kant bij de JO11-1.

De Siberische oosterwind was ook bij ons bekend, waardoor we goed gekleed langs het veld konden staan. Ook de spelers van de JO11-1 waren goed voorbereid op het koude weer. De maillots en handschoentjes waren uit de kast gehaald. Aan de voorbereiding kon het deze week dus niet liggen.

Vanaf de aftrap lieten de jongens van de JO11-1 zien dat ze er klaar voor waren. Boxtel werd direct onder druk gezet. Dat Nevelo sterk uit de startblokken kwam, bevestigde het team na een kwartiertje spelen. Een afstandsschot van Thijs viel prachtig tegen de touwen aan: 1-0. Hierna zette Nevelo door. Regelmatig sprongen wij als objectieve waarnemers van opwinding een stukje de lucht in. Er werd sterk gecombineerd en her en der wisten we zelfs een technisch hoogstandje te spotten. Vlak voor rust verdubbelde Nevelo meer dan verdiend de voorsprong. Finn ging met een individuele actie dwars door de verdediging heen. Oog in oog met de doelman faalde hij niet en legde de bal vakkundig in de verre hoek: 2-0. Niet veel later klonk het rustsignaal.

Nevelo was in de eerste helft verreweg de bovenliggende partij. Op ons kladpapier pronkten meerdere streepjes aan de kansenkant van Nevelo. De bezoekers waren op dat gebied nog streeploos. Geen een echte kans wisten zij in de eerste helft te creëren, een mooi compliment voor de sterke verdediging van Nevelo.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Nevelo domineerde, Boxtel probeerde van een enkele (twee in totaal) uitval te profiteren om te scoren. Dit laatste zou de bezoekers niet lukken, Nevelo daarentegen natuurlijk wel.

Terwijl legio kansen om zeep werden geholpen, wist Nevelo er twee te benutten. De 3-0 kwam van de voet van Drik. Na een mooie combinatie valt de bal uiteindelijk voor zijn voeten. Hij twijfelt niet en haalt verwoestend uit: doelpunt! Hierna was het opnieuw Finn die wist te scoren. Na een mooie individuele actie van Drik op het middenveld, werd Finn diepgestuurd. Finn bleef opnieuw rustig en schoot beheerst de 4-0 tegen de touwen!

Na ruim een uur in de kou, vond ook de scheidsrechter het genoeg. Een dikverdiende overwinning voor de mannen van de JO11-1 dit weekend. De ploeg heeft laten zien dat je met hard werken en goed samenspel de mooiste resultaten kunt halen. Wij, als objectieve Clubwatchers, zijn daarom ook deze week weer meer dan tevreden. Voor volgende week hopen we deze sterke lijn door te kunnen trekken. We zullen zien!

Tot volgende week!

Gegroet,