Wedstrijd van de Week: Een clash van meiden!

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij iedere week een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zijn er bij. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij niks missen. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. Deze week lag de MO19-1 onder het vergrootglas.

Zaterdag 3 november 2018: Nevelo MO19-1 - RKSV Oisterwijk MO19-1

Deze week ontstond er zowaar een unicum in de nog jonge loopbaan van de Clubwatchers van SV Nevelo. De verslaggevers hadden dit keer namelijk geen wedstrijd van jongens op het programma staan, maar de meiden waren voor het eerst aan de beurt. Vanaf maandag ging het vizier van de JO19-1 naar de MO19-1, een kleine omschakeling in de naam, maar een grote op het veld. De Clubwatchers wisten van te voren niet wat ze konden verwachten. Zouden ze met spiegeltjes, telefoons en make up-dozen op het veld staan? Niets bleek minder waar: de meiden waren echte bikkels!

Dat bleek al toen op de dinsdag de eerste training van de week werd bekeken. In de stromende regen trotseerden een groep meiden gewoon het trainingsveld. Onder aanvoering van trainsters Maxime Pijnenburg en Plonie Ottens waren er zelfs sommige meiden in korte mouwen. Maar wacht, twee vrouwelijke trainsters? Die hadden wij als Clubwatchers niet op ons papier staan. Daar trotseerde de naam van Brandon Middelhof. Hadden we ons huiswerk dan niet goed gedaan? Neen. We hadden gelijk. Na wat navraag te hebben gedaan, bleek het dat de trainer van de MO19-1 de training deze avond wel had afgelast. En dat in aanloop naar misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen RKSV Oisterwijk MO19-1.

Wat wij toen nog niet wisten, was voor trainer Brandon ongetwijfeld al wel bekend. Donderdag werd er gewoon weer getraind en leken de dames er zelfs een schepje bovenop te doen. Onder leiding van Brandon en Ad Middelhof werden de dames op scherp gezet. Nevelo MO19-1 was er klaar voor.

Op een ook voor ons geschappelijke tijd werd er afgetrapt op Sportpark D'n Donk, aan de Nevelo-kant. De meiden van Nevelo tegen die van Oisterwijk. Een strijd die de afgelopen jaren al meermaals was uitgevochten en waarbij de Nevelo-sters er meestal het beste vanaf kwamen. Toch was de spanning ook vandaag weer voelbaar. We begonnen nu eenmaal gewoon weer met 0-0.

Al vanaf het begin nam Nevelo op indrukwekkende wijze het initiatief. Al na tien minuten was het raak. Lotte opende de score en zette haar naam op het denkbeeldige scorebord: 1-0. Vijf minuten later leek de Nevelo-aanhang opnieuw te mogen juichen. Een indraaiende corner spatte echter uiteen op de paal en keerde terug het speelveld in. De eerste twintig minuten bleef het uiteindelijk nog 1-0, ondanks het grote veldoverwicht en tal van gemiste kansen van Nevelo, waarbij ook de paal nog eens in de weg stond.

Op het half uur werd de voorsprong verdubbeld. Jessi zette zich achter de bal bij een corner. Haar voorzet belandde bij Merle, die niet twijfelde en de 2-0 op haar naam zette. Het slotakkoord van de eerste helft kwam na een heerlijke solo van captain Demi. Ze leverde de bal af aan Jessi, die de bal fraai binnenschoot in de zogenaamde winkelhaak: 3-0! Met deze stand gingen de dames aan de thee en konden wij op weg naar de koffie.

Op tijd terug voor de tweede helft zette Nevelo direct koers op nog meer doelpunten. Doortje was daarbij de eerste gevierde vrouw. In de 50e minuut zette zij haar team op een 4-0 voorsprong. Wat een weelde! De meiden van Nevelo vonden dit echter nog niet genoeg. Niet veel later was het alweer opnieuw raak. Met een ware panna goal zette Sanne de stand op 5-0. Toch moet gezegd worden dat Oisterwijk niet zomaar toe gaf. Op een uur spelen maakten zij namelijk de bijna-aansluitingstreffer. Het was Marit die doeltreffend raak schoot: 5-1. Zou het dan toch nog spannend worden?

Het antwoord op die vraag kan je waarschijnlijk zelf wel beantwoorden. Het zou deze middag niet meer spannend worden op Sportpark D'n Donk. De enige vraag die nog onbeantwoord was, was die van de einduitslag. Nevelo zette hiervoor nog aan om de score nog verder uit te breiden. In de 70e minuut besloot Merle de bal maar eens een knal te verkopen. Vanaf 25 meter (we hebben dit na de wedstrijd nog vakkundig nagemeten) schoot Merle de bal in de bovenhoek. Onhoudbaar voor de arme Oisterwijk-keepster: 6-1.

Net als in de eerste helft, was ook in de tweede helft het slotakkoord voor Demi. Waar ze in de eerste helft het scoren nog aan Jessi overliet, was ze nu zelf degene die op het scoreformulier kwam. En niet voor één goal, maar voor twee goals! De 7-1 viel in de 80e minuut uit een corner. Demi knikte de bal als een volleerd kopster in het doel. Vlak voor tijd was ze ook nog de maker van de 8-1. Dit keer was een afstandsschot de wijze waarop ze wist te scoren. Een minuutje later blies de scheidsrechter van dienst voor het laatst van deze middag.

Als Clubwatchers die voor het eerst een wedstrijd van dames bekeken, kunnen wij niet anders dan ontzettend tevreden zijn. Strijd, passie en mooie goals waren de opbrengsten van een middagje Nevelo. Dames, we hebben genoten!

Voor nu zit ons werk er weer op. Volgende week zijn wij weer terug met een nieuwe Wedstrijd van de Week.

Tot volgende week!

Gegroet,