Wedstrijd van de Week: De meiden van de toekomst!

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij iedere week een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zijn er bij. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij niks missen. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. Deze week gingen zij langs bij de MO11-1.

Zaterdag 1 december 2018: Nevelo MO11-1 - Marvilde MO11-1

Terwijl ook het zonnetje de slaap nog uit haar ogen wreef, verzamelden de Clubwatchers zich alweer op Sportpark D’n Donk. Nadat ze zich netjes gemeld hadden bij het wedstrijdsecretariaat, gingen ze op zoek naar dat ene mooie plekje langs de lijn waar niks je kan ontgaan. Een bijzondere wedstrijd pronkte vandaag op hun voorbereidingsformulier. De MO11-1 ontvingen de koplopers van Marvilde. Een nederlaag zou er voor zorgen dat de bezoeksters zich tot kampioen konden kronen. Een overwinning daarentegen, kon de meisjes van Nevelo op weg helpen naar dat ene doel: het kampioenschap! De Clubwatchers waren er bij om in alle objectiviteit en anonimiteit verslag te doen van dit spektakel.

In tegenstelling tot wat diverse media meldden, werd de topper van dit weekend helemaal niet gespeeld in De Kuip. Ook de Engelse derby’s tussen de Spurs en Arsenal en die van Liverpool tegen aardsrivaal Everton stonden in schril contrast met de wedstrijd van vandaag bij ons op D’n Donk. Met de vrijkaartjes voor de eerste rij stevig in onze kontzakken waren wij vol goede moed naar de club gekomen. Nevelo MO11-1 – Marvilde MO11-1. Wij waren er klaar voor!

De koppies van trainers Dave, Ramon en Sanjay stonden er ietwat gespannen bij. Iets minder leek dat zo te zijn bij de meisjes op het veld. In tegenstelling tot hun trainers waren hun zich ongetwijfeld van de eigen kwaliteiten bewust. Het vertrouwen was groot. De instelling perfect. De meiden hadden er zin in, dat straalde er van af. De wedstrijd kon beginnen!

Een gretig Nevelo begon sterk aan deze topper. Acties en samenspel wisselden elkaar in hoog tempo af en regelmatig stegen wij van bewondering op van onze campingstoeltjes. Al snel kon er aan Nevelo-zijde gejuicht worden. Fayline brak de ban en zette Nevelo op een verdiende 1-0-voorsprong. Hierbij hield het echter niet op. De dames bleven knokken voor elke bal en dat resulteerde al snel in een verdubbeling van de score. Dit keer was het Beau die met een stevig afstandsschot de Marvilde-doelvrouw verschalkte: 2-0! Nog voor rust werd de teller op drie gebracht. Opnieuw was het Fayline die het net aan het trillen bracht: 3-0. Met deze dik verdiende voorsprong doken de dames de rust in.

De koppies van de trainers hadden inmiddels plaats gemaakt voor een en al trots. En terecht. De dames speelden als een team, werkten hard en koppelden dat aan een flinke dosis individuele kwaliteiten. Alle ingrediënten in huis om een koploper te kunnen verschalken. Echter staat Marvilde niet voor niks aan kop en bij vlagen lieten ze dit in de eerste helft ook terug zien. Zaak was dan ook om in de tweede helft zeker niet te verzwakken, zo luidde ook de boodschap van de trainers.

Een ijzersterk verdedigingsduo, bestaande uit Lyn en Jans, ging hierbij voorop in de strijd. Daarachter stond ook nog een parel van een doelverdedigster, Romy. Hoewel ze in de tweede helft één bal door moest laten, hield ze er ook een aantal ballen prachtig uit. Tel daarbij ook nog de werklust op van de eveneens sterk spelende Jamy en de splijtende passes van Romee (2 assists) en Aya (1 assist). Dit allen laat je concluderen dat ook de tweede helft een genot werd om naar te kijken. Hierin zette Tes de 4-0 op haar naam met een prachtig doelpunt. Beau bracht met de tweede goal van haar de teller op 5-0. Marvilde mocht voor de eer nog wat terug doen, maar verder dan de 5-1 liet Romy ze vandaag niet komen. Een terechte zege van Nevelo MO11-1, waar nog lang van nagenoten kan worden!

Onze complimenten gaan uit naar het negental dames dat ons vandaag een fantastische strijd voor schotelde. Jullie trainers zullen uiteraard trots zijn en mogen toch best beseffen dat ze de volgende keer iets minder gespannen hoeven te zijn. Hoewel, de spanning gaat de komende weken waarschijnlijk toch nog wel wat oplopen. Na de gewonnen wedstrijd van dit weekend, ligt de weg naar het kampioenschap open. Doordat de meisjes pas enkele maanden terug naar de eerste klasse zijn gepromoveerd, hebben ze nog een drietal wedstrijden in te halen. Terwijl koploper Marvilde met 23 punten is uitgespeeld, hebben onze meiden met 18 punten en nog drie wedstrijden te gaan alles nog in eigen hand. Mocht er aanstaande zaterdag gewonnen worden, dan wacht op zaterdag 15 december de kampioensstrijd thuis tegen FC Tilburg MO11-1. Houdt de uitslagen op voetbal.nl in de gaten om dit niet te hoeven missen!

Voor ons zit ons werk er weer op. De planningen voor komend weekend zijn al weer gemaakt. Misschien staan we dan wel bij jouw team langs de lijn.

Tot volgende week!

Gegroet,