Wedstrijd van de Week: Burenruzie in Moergestel

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij iedere week een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zullen niks missen. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij niks missen. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. Deze week werd de JO19-1 onder de loep genomen.

Zaterdag 27 oktober 2018: Audacia JO19-1 - Nevelo JO19-1

Na het fantastische resultaat van vorige week, hebben de Clubwatchers de gehele week vol trots rond gelopen op het sportpark. Trainingen werden bekeken en nieuwe verhalen werden geboren. Na de spannende penaltyserie van vorige week, waren de ogen van de Clubwatchers voor dit weekend gevallen op een heuse derby. Audacia tegen Nevelo. Nevelo tegen Audacia. Geleerd van vorige week, wilden de twee mannen dit maal niks aan het toeval overlaten. Koffie was al voor de aftrap geregeld. Om klokslag 14:30 uur zaten beide heren netjes klaar met notitieblokjes, pen, verrekijker én warme koffie langs het lege hoofdveld van Nevelo. Leeg, daar de wedstrijd gespeeld werd in Moergestel. Prima voorbereid, mannen..

We begonnen dus al met een spreekwoordelijke 1-0-achterstand. Gelukkig speelden wijzelf vandaag geen wedstrijd en kwamen we precies 8 minuten te laat op tijd aan in Moergestel. Met onze monden nog nabrandend van de hete koffie die we voor het fietsen nog maar achterover geslagen hadden, vingen we bij aankomst nog een glimp op van een kluitje juichende Nevelo-spelers: 0-1. In de herhaling op de schermen in het stadion, zagen wij vervolgens hoe voorstopper Ersin de maker was van deze wereldgoal. Op Ibrahimovic-achtige manier passeerde hij zeker vijf Audacia-spelers, waarna hij in de zestien beheerst binnen wist te schieten. Onze complimenten.

Terwijl ons ondertussen ter ore kwam dat Nevelo in die beginfase de bovenliggende partij was, wist Audacia de stand alweer gelijk te trekken. Onhandig balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestrafd door de pijlsnelle spits van Audacia: 1-1. Nevelo kon weer opnieuw beginnen.

Daar de stand veranderd was, bleef het wedstrijdbeeld in de eerste helft nog onveranderd. Nevelo dicteerde en creeërde een legio kansen. Op het halfuur werd deze aanvalslust beloond. Isaiah besloot met de bal op 40 meter van het doel zijn fluwelen traptechniek te demonstreren aan het uitgelopen publiek. Hij had ongetwijfeld gezien dat de doelman iets te ver voor zijn lijn stond en gaf de bal een poeier. De poging spatte in schoonheid uiteen op de lat, maar kwam gelukkig voor Nevelo terecht bij Chiel. Deze controleerde de bal met de borst en passeerde van dichtbij de doelman: 1-2. Dit was even later ook de ruststand.

Daar wij als Clubwatchers ons vergist hadden in de locatie, hadden wij ook nog niet het beste plekje gevonden. In de rust hadden wij hier mooi tijd voor en stelden we ons even strategisch als professioneel aan de zijkant van het veld. Nadat we hier gesetteld hadden en onze welverdiende koffie wilden gaan halen, kwamen de spelers alweer terug het veld op. Wéér een tweede helft zonder koffie.

Zonder koffie en met enkele wijzigingen op het veld zagen we in de tweede helft een ander spelbeeld. Na de wedstrijd hebben we met onze waterpas nog gemeten of het veld toch niet af liep, want waar in de eerste helft Nevelo dicteerde, had nu Audacia het beste van het spel. Vlak na rust werd ook Niek nog eens van een gele prent voorzien, waardoor Nevelo 10 minuten met een mannetje minder stond. Het waren dan ook de gelen die in deze fase de spreekwoordelijke klok sloegen, al werd met het nodige kunst- en vliegwerk een doelpunt voorkomen.

Nadat Nevelo nummeriek weer compleet was, was het alsnog de thuisploeg dat de kansen kreeg. Een vrije trap door de Gesselse linksback was doelman Teun te machtig. Het schot zeilde bij de tweede paal binnen: 2-2. Gelijke stand en alle ingrediënten aanwezig voor een spannende slotfase.

Bij die spannende slotfase hielp ook de scheidsrechter van dienst een handje mee. Daar de VAR niet ingeschakeld was, wees de leidsman een kwartier voor tijd gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter stond de spits van Audacia oog in oog met doelman Teun. Uitgelezen kans om de score gelijk te trekken. Waar wij, als altijd objectieve Clubwatchers, vorige week een heuse penaltyserie hebben mogen aanschouwen en analyseren, zijn wij inmiddels bekend als professionals op dit vakgebied. Vanaf onze plekken wezen wij Teun vol vertrouwen naar de juiste hoek. Teun moet dit ongetwijfeld gezien hebben en tikte de bal met een katachtige reflex uit de hoek. Geen doelpunt.

Mede dankzij deze fantastische redding bleef de stand gelijk. Een waar spektakelstuk wordt zo in evenwicht afgesloten. Beide teams hebben de strijd op de mat gelegd die wij als Clubwatchers willen zien bij een derby. Iedere ploeg was één helft de betere, waardoor wij als Clubwatchers na een flinke rekensom hebben moeten concluderen dat een gelijke stand de enige juiste was. Voor deze week zit ons werk er weer op en gaan wij undercover weer in voorbereiding naar de volgende wedstrijd.

Tot volgende week!

Gegroet,