Verslag: Nevelo 2 wint strijd om promotie! (incl. foto's)

Het heeft een paar dagen terug al op de site gestaan, maar een kort verslag met foto's ontbrak er nog aan. Afgelopen pinkstermaandag 5 juni wist Nevelo 2 promotie naar de 2e klasse af te dwingen in Vught. Directe tegenstander Zwaluw 2 moest uiteindelijk na twee wedstrijden en een verlenging het hoofd buigen voor ons 2e elftal. Dat daarmee het jaar met een knaller wist af te sluiten.

De foto's zijn gemaakt door Jasper Damen. Waarvoor onze dank!

Op zondag 4 juni was het een drukte van belang op het sportpark in Vught. Bij Real Lunet was het 'good old' Simon Tahamata die een voetbalclinic kwam geven en bij Zwaluw VFC moesten zowel het eerste als het tweede team spelen om promotie - degradatie. Het volk was in grote getalen toegestroomd, waarvan een aanzienlijk deel ook kwam om naar de titanenstrijd tussen Zwaluw VFC 2 en SV Nevelo 2 te kijken.

De mannen van Toon Pennings en assistent Peter van Gils wisten dat het geen gemakkelijke opgave zou worden, want in de thuiswedstrijd waren ze niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het kon dus alle kanten op en trainer Toon had dan ook gezorgd voor een goede voorbereiding, waarbij ook verzorgster Marloes haar bijdrage leverde.

Gespannen gezichtjes voor de aftrap..

Klokslag 12 uur werd er afgetrapt op het kunstgras van Zwaluw, waar Nevelo 2 eerder dit jaar al eens aan trad tegen Zwaluw 3. Vanaf het begin van de wedstrijd leek Nevelo de bovenliggende partij te zijn. Echter was van de thuisploeg bekend dat zij het initiatief ook graag bij de tegenstander legden, om er vervolgens met messcherpe counters uit te kunnen komen. Al snel brak Zwaluw de score open. Via hun linkerkant werd een aanval opgezet en uiteindelijk stond er aan de rechterkant prompt een aanvaller vrij. Deze twijfelde geen moment en schoot de openingstreffer feilloos binnen, 1-0. Een domper waar Nevelo duidelijk even van moest bekomen. Maar gelukkig wisten we in Vught dat één Zwaluw nog geen zomer maakt. De wedstrijd was nog bij lange na niet beslist.

De fase na de goal bleef Zwaluw even sterker, maar Nevelo rechtte al snel de rug en nam het initiatief terug. Een van de gevaarlijke dode spelsituaties zorgde er uiteindelijk voor dat Nevelo 2 terug kwam in de wedstrijd. De luchtmacht was mee naar voren en er ontstond een gevaarlijke situatie voor het doel. Uiteindelijk leek het een Zwaluw-verdediger die de bal zelf als laatste toucheerde, maar de bal vloog het doel in en de leidsman van dienst wees naar de middenlijn. Doelpunt. 1-1. Nevelo was daarna nog een keer dicht bij een doelpunt uit een corner. Maar uiteindelijk gingen de teams in evenwicht de rust in.

Een van de gevaarlijke momenten voor het doel van Zwaluw. Amen maakt het de doelman hier lastig.

Na rust begon de spanning steeds meer in de wedstrijd te kruipen. Beide teams gingen tot het randje om de plek in de tweede klasse binnen te halen. Eventjes leek het zelfs net over het randje te gaan. Een klein opstootje volgde, maar werd door de goed leidende arbitrage in de kiem gesmoord. Echt grote kansen bleven in de tweede helft uit. De 1-1 op het scorebord optellend bij de 1-1 uit de heenwedstrijd leverde een simpele uitkomst op. Verlengen.

De gemoederen liepen even hoog op richting het einde van de wedstrijd.

Na 90 minuten in de zon op een kunstgrasveldje voetballen, konden die 30 minuten er ook nog wel bij. De zaak werd weer op scherp gezet en de wedstrijd werd hervat. In de verlenging greep Nevelo 2 direct de macht. Een corner van rechts viel voor de voeten van 'Leo'. Deze draaide naar het doel toe en schoot hem van dichtbij binnen. 1-2! Een verdiende en vooral zeer welkome voorsprong. De Toon was gezet en nu moest Zwaluw wel komen. Iets wat ze niet al te graag deden.

Al direct dropte Zwaluw een verdediger in de voorste linie. 'Oorlog maken', zou zijn opdracht vast geweest zijn. Uiteindelijk had het meer weg van een koude oorlog, want dicht bij het doel van Max wist Zwaluw niet meer te komen. De rust van de verlenging werd met 1-2 behaald. Tijd om even de kopjes bij elkaar te steken en het plan te smeden om de laatste 15 minuten de promotie binnen te slepen.

Waar Zwaluw in de tweede helft van de verlenging zou moeten komen, was Nevelo 2 al snel de gevaarlijkste. Met de snelheid voorin van wissels Luuk en Marco leek het een kwestie van tijd eer de derde Nevelo-treffer zou vallen. Opvallend genoeg was het uiteindelijk de snelheid van Frank die voor de ommekeer zorgde. Vertrokken van eigen zestien trok Frank op pad. Hij was een eerste tegenstander te slim af en kon plots door naar de zestien van Zwaluw. Daar aangekomen trachte hij de keeper te passeren. Zijn poging kon nog met moeite gered worden, maar er kon niet voorkomen worden dat Marco de bal vervolgens van dichtbij binnen kon schieten. 1-3!

Zwaluw wist zich geen raad meer met de bal en bijna iedere counter leverde gevaar op voor Nevelo. Om de wedstrijd nog helemaal in het slot te gooien, wist ook Luuk zich op het scorebord te zetten door de 1-4 aan te tekenen. Niet veel later floot de leidsman van de dag voor het laatst die middag. De winst was binnen! En nog veel belangrijker: PROMOTIE!

Promotiewinnaars!

Via deze weg willen de mannen van Nevelo 2 tenslotte nog alle supporters bedanken voor hun steun. We hopen dat jullie er net zoveel van genoten hebben als wij zelf! Bedankt!

Resterende foto's van deze dag:

Joris dit keer weer op de mat als laatste man.

'Leo' vandaag in dienst van 't tweede.

Bas had het vandaag misschien wel het zwaarst van allemaal. Voor verdere uitleg daarover moet je maar bij hem zelf zijn..

'Vik Vardy' kreeg dit jaar een nieuwe bijnaam: 'de Kuitenbijter'. Een passende bijnaam na zijn transformatie van spits naar verdediger. Vandaag schakelde hij als linksback één van de twee spitsen beroepsmatig uit.

Thommy en Khalid, misschien wel de twee meest gevaarlijke boys van Nevelo 2.