Succesvolle seizoensopening voor de jeugd!

Op zaterdag 2 september organiseerde het jeugdbestuur de seizoensopening voor de jongste Nevelo-leden. De jeugd tot en met de onder 14 was uitgenodigd om op actieve wijze het nieuwe voetbalseizoen te starten.

Omstreeks 16:30 uur startten de jeugdige elftallen op het trainingsveld waar de spellen inmiddels waren klaargezet door enkele vrijwilligers. Van zitvoetbal tot flessenvoetbal en van boter-kaas-eieren tot de dienbladdribbel. Alles was uit de kast gehaald om voor de jeugdige leden een knotsgekke opening te organiseren.

Het sponzen gooien op de leiders was misschien wel het leukste spelletje van de dag. Kersverse leider van de mini's Bert van der Meer had zich zijn nieuwe rol misschien iets anders voor gesteld. De kinderen genoten er zichtbaar van.

Tijdens het spellencircuit mochten de verschillende leeftijdscategoriën zich ook om de beurt melden bij de keepers voor het penalty schieten. Degenen die per lichting de penaltys als beste nemen, scharen zich ieder in illustere lijstjes van Nevelo-leden die ooit een van de verschillende penaltybokalen wisten te winnen. Ook hun namen mogen nu op de wisselbekers gegraveerd worden.

Bij de D-pupillen ging de bokaal naar Tycho van Amelsfoort. Gefeliciteerd Tycho!

Ook bij de E-pupillen was er een 'Tygo' de gevierde man. De felicitaties gaan naar Tygo van Loon!

Ruben Hora wist de bokaal bij de F-pupillen op zijn naam te schrijven. Van harte Ruben!

De grootste beker van allemaal werd traditiegetrouw uitgereikt bij de Mini's. Bram van de Wiel was de gevierde kleine grote man! Bram, van harte gefeliciteerd en zoek er thuis maar een mooi plekje voor!

Na het spelletjescircuit met de penaltybokalen was het hoog tijd voor een heerlijk hapje eten. Cateringbedrijf Annemarie en co had zich weer eens uitgesloofd om voor de jeugdleden heerlijke broodjes te serveren. De keuze uit broodjes frikandel, kroket en knakworst werd door iedereen dan ook in dank aangenomen.

Met een gevulde maag konden we ons vervolgens weer opmaken voor de laatste spelletjes van de dag. De echte die-hards meldden zich weer op het trainingsveld, om te beginnen met een tikspel als opwarmertje. Daarna werd er een waar sluipspel gespeeld. Waarbij de kinderen kaartjes moesten ruilen met vrijwilligers die elders op het terrein verborgen zaten. Ze moesten hierbij wel oppassen voor enkele bewakers, want als je getikt werd moest je je kaartjes weer inleveren.

Ondertussen werd op het panna-veldje het kampvuur gereed gemaakt. Na het eindspel konden de kinderen (en ouders) hier nog genieten van een zakje chips en een lekker drankje. De moegestreden kinderen gingen vervolgens om beurten naar huis, om in bed nog lekker na te dromen van een geslaagde seizoensopening.

Afsluiten met een kampvuur. Altijd een mooi moment om nog even die laatste foto te schieten..