Nevelo boekt nipte zege in Alphen

Zondag 4 november 2018. Voor Nevelo 1 staat vandaag een bezoek aan Viola 1 op het programma. Ondanks een handjevol geblesseerden (Max, Frank, Marco en de nog langdurig geblesseerde Lucas) reist een gedreven selectie af naar Alphen, waar Sportpark Alpheim de eindbestemming is. "De drie punten moeten deze zondag mee terug in de Trinitas", luidt de meestgehoorde woordgrap van de week, wijzend naar de maandag prijsgegeven naam van onze nieuwe fusieclub. Dit jaar moet er echter nog wat neergezet worden als SV Nevelo. Vandaag was daarvoor weer een uitgelezen kans.

Viola speelt tot dusverre een lastig seizoen. In de eerste wedstrijden werd er enkel gewonnen van Den Dungen. De overige vijf wedstrijden werden verloren. Ons vlaggenschip doet het daar tegenover iets beter. In de eerste wedstrijden werden er 8 punten verzameld. Op papier werd er deze middag een Oisterwijkse overwinning verwacht. Maar zoals elke voetbalvolger weet, wordt voetbal toch echt op het gras gespeeld.

Om klokslag half drie werd er op de zondagmiddag afgetrapt op Sportpark Alpheim. Al na twee minuten ontstond er een scrimmage voor het doel van Viola. Een knappe kopbal van Job werd net voor de lijn gekeerd. In de rebound leek Amen het beslissende tikje te kunnen geven, maar hij kon zijn poging helaas net niet genoeg kracht bijzetten. De bal kon door een te hulp geschoten verdediger van de doellijn gewerkt worden. Waarmee het eerste gevaar geweken was.

Kort hierna liet ook Viola zich voor het eerst gelden. In korte tijd moest Floris twee maal aan het werk. Hierbij was met name bij de tweede poging een katachtige reflex nodig. Een vrije trap werd van dichtbij op doel gekopt, waar Floris echter sterk optrad en Nevelo van een achterstand behoedde.

Even later was het aan de andere kant wel raak. Een scherp indraaiende vrije trap van Stefan werd door de doelman van Viola tegen een eigen verdediger aan gebotst. De bal caramboleerde vervolgens in het lege doel, doelpunt? Neen. De scheidsrechter, die zelf op de buitenspellijn was gaan staan, had zijn fluitje al laten weergalmen. Buitenspel. Doelpunt afgekeurd. Hoewel de VAR hier misschien anders over had geoordeeld, was de leidsman resoluut. Hierdoor bleef het vooralsnog 0-0.

Een Nevelo-doelpunt leek echter niet uit te kunnen blijven. Kansen van Amen en Job (twee maal) eindigden helaas op de keeper of naast het Viola-doel. Het was in de 34e minuut dat Joris de keeper wel wist te passeren. Na een steekpass met links van de opgekomen rechtsback Brandon, dook Joris op in het strafschopgebied. Na zijn aanname besloot hij tot iets wat op een voorzet moest lijken. Zijn even onbedoelde als fraaie lob was de Viola-doelman vervolgens te machtig. Hij kreeg zijn vingertoppen nog wel tegen de bal, maar kon een doelpunt niet meer voorkomen: 0-1. Dit was een ruime tien minuten later ook de ruststand.

In de rust overheersten er door de spelersgroep en meegereiste supporters vooral de zorgen om Stef. Na een kleine tien minuten spelen was Stef door zijn rug gegaan. In de tijd tot aan de rust is hij vervolgens beetje bij beetje naar de kleedkamer toe gestrompeld. Onder begeleiding van de te hulp geschoten moeder van Job was er gelukkig deskundig advies ter plaatse om Stef en de rest van de groep gerust te stellen. Waarvoor ook via deze weg nog onze dank Carlijn. Mede hierdoor kon de focus na vijftien minuten rust weer terug naar Viola om het klusje te klaren.

Net als in de eerste helft bleef Nevelo ook in het tweede deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Al snel leverde dit een aantal kansen op, waarmee de voorsprong verdubbeld had moeten worden. Job was in dit eerste deel na rust het dichtste bij dat doelpunt, maar zijn poging op aangeven van Amen kletste uiteen op de paal. Ook Rens was in deze fase dichtbij een treffer, maar zag zijn volley over het Viola-doel eindigen.

Het bekende fenomeen luidt dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat aan de andere kant wel doet. Het begon toe een van de vele lange ballen van Viola van deze middag weer door onze verdediging opgepikt leek te worden. De bal werd doorgekopt en kwam in de loop van Lennart. Mede door de laagstaande zon werd onze stopper kort verblind, waardoor hij de bal en de snelheid van de linksbuiten verkeerd inschatte. Deze glipte voorlangs met de bal en kon plots alleen op Floris af. Gelukkig voor ons was Floris alert en verkleinde hij zijn doel dusdanig dat hij de poging van de buitenspeler wist te blokkeren. Kans voorbij en voorsprong intact gebleven.

Het betekende echter wel de aftrap van een Alphens slotoffensief. Anderzijds opende dit voor ons de kansen om de voorsprong alsnog te vergroten, daar de ruimtes in de Viola-verdediging nog wat groter werden. Door slordigheden en verkeerde keuzes kwamen beide teams in de slotfase echter niet meer tot scoren. Het ietwat gelukkige doelpunt van Joris, bleek uiteindelijk ook meteen het enige doelpunt van de middag te zijn. Gemaald werd er echter niet om. De drie punten gingen volgens vooraf gemaakte afspraken mee in de, jawel ik ga hem maken, de Trinitas.

Ook via Facebook is onze club op de voet te volgen. Mocht u ons ook via dit medium willen volgen dan kan dat via de volgende link: https://www.facebook.com/svnevelo/

Voor volgende week staat de laatste thuisderby van SV Nevelo tegen Oisterwijk op het programma. Om 14:30 uur zal de aftrap plaatsvinden. Zorg er voor dat u op tijd aanwezig bent op Sportpark D'n Donk om uw favoriete plekje te bemachtigen.

Tot zondag!