Nevelo 5 op weg naar kampioenschap in Helvoirt!

Aanstaande zondag kan Nevelo 5 zich in Helvoirt kronen tot kampioen van de 4e klasse reserve. Een prijs die nog ontbreekt in de goed gevulde prijzenkast van Nevelo 5, met titels in de 5e en 6e klasse. Na drie seizoenen zonder prijs vinden de mannen van het Vijfde het wel weer eens tijd voor een feestje. "Uiteindelijk wil je de supporters aan het eind van het seizoen toch iets tastbaars mee naar huis geven", aldus Nick Hoffmans, speler/coach van Nevelo 5.

Sinds de oprichting in 2011 (toen nog als Nevelo 8) stroomden de prijzen al snel binnen. Na een onwennig debuutjaar bij de senioren, met een 2e plek als gevolg, volgden al snel twee opeenvolgende titels. In een internationaal gevulde 4e klasse moest Nevelo 5 in 2015 uiteindelijk voor het eerst weer haar meerdere erkennen is Biale Orly, de Poolse afdeling van het inmiddels failliet verklaarde Broekhoven. Sindsdien nam het team op sportief gebied even wat gas terug, met een 11e plek in de 4e klasse en een 2e plek in de 5e klasse met promotie als gevolg. Ondertussen timmerden ze wel qua naam wel flink aan de weg. Zo zijn ze inmiddels een graag geziene gast bij de Kelderklasse, werd het team uitgebreid bericht in de plaatselijke sportkrant en kwamen zelfs Mattie en Wietze van QMusic met het verzoek om een wedstrijd van onze helden te mogen fluiten.

Zoals het bij de grote clubs in Nederland uiteindelijk toch om de prijzen gaat, geldt dat natuurlijk ook voor Nevelo 5. Waar Ajax al vier seizoenen zonder titel is, gaat dat de mannen van Nevelo 5 niet gebeuren. "Dat kunnen we niet laten gebeuren," klinkt het overtuigend vanuit de kleedkamer na weer een stevige looptraining op de donderdagavond. De conditie moet nu eenmaal op peil blijven.

Zondag moet het weer gebeuren. 14:00 uur lokale tijd, Helvoirt-uit. Ook meteen het team waar Nevelo 5 nog wat mee goed te maken heeft, aangezien dat het elftal is wat Nevelo 5 voor het laatst over de knie kreeg. Op 18 februari jongstlede kregen de rood-witten in eigen stadion met 0-4 klop. Een stand die ze deze zondag uiteraard opnieuw op het denkbeeldige scorebord zullen willen hebben, in het voordeel van Nevelo dan weliswaar.

Voor wie zondagmiddag getuige wil zijn van een ware kampioensploeg, kan afreizen naar V.V. Helvoirt. Omstreeks 14:00 uur zal op veld 2 van Sportpark Burg. van Hovell de aftrap plaatsen vinden. Zorg dat ook jij er bij bent!

Zondag 27 mei, 14:00 uur
Helvoirt 3 - Nevelo 5