Nevelo 5 mengt zich weer in titelstrijd

Nevelo 5 doet dit jaar weer goed mee in de 4e klasse. De eerste vier wedstrijden werden allen winnend afgesloten. Daarna volgde er een novemberdip, waarin slechts 2 punten werden behaald uit vier potjes. In december volgde het herstel op bezoek bij Nieuwkuijk 3 (wat later uit de competitie ging). In de lange winterstop werd de (eveneens lange) Viktor Appeldoorn definitief toegevoegd aan de toch al niet misselijke Nevelo 5-selectie. Net na de carnaval kon een zwaar gehavend elftal het niet bolwerken tegen Helvoirt 3 en werd er een 0-4 nederlaag geleden tegen een zeer efficiënte tegenstander. De titel leek hiermee definitief uit zicht. Op 11 maart werd er echter op bezoek bij (qua verliespunten) nummer twee Jong Brabant een knappe en verdiende 1-2 zege geboekt, waarmee de eerdere 1-6 nederlaag gerevancheerd werd. Twee weken later werd ook Sint Michielsgestel (op dat moment even veel verliespunten) aan de zegekar gebonden middels een 1-4 zege, waarmee ook de eerdere 2-3 thuisnederlaag gerevancheerd was. Afgelopen zondag mochten de rood-witte helden op bezoek bij SVG 2, op dat moment de nummer 2 (qua verliespunten). Na een 2-1 nederlaag vroeg in het seizoen bij ons wisten de Tilburgers alles te winnen, echter de laatste 3 potjes werden verloren. Aan ons de taak om hun reeks door te zetten.

Onder tropische omstandigheden werd er op een droog, hobbelig veld afgetrapt. Vanaf het begin liet Nevelo zien dat het voor niets minder dan de overwinning was gekomen. Na een paar minuten mocht SVG ingooien op de Nevelo-helft. De bal werd onderschept en enkele seconden werd Matthy door Jason vrij gezet voor de doelman. Onder DJ-in-wording faalde uiteraard niet. Kort daarna weer een ingooi voor SVG, ditmaal op hun eigen helft. Gido onderschepte en gaf de bal laag voor. Een verdediger en grabbelende doelman waren onze spitsen te snel af om de bal in het netje te leggen: 0-2 binnen 10 minuten. Nevelo bleef de sterkere ploeg, maar het warme weer eiste zijn tol en al vroeg moest er flink gewisseld worden. Met deze brede, talentvolle selectie levert dat echter nauwelijks verzwakkingen op. Wel kwam er iets meer evenwicht in de wedstrijd, waarbij SVG eigenlijk niet gevaarlijk kon worden en wij nog enkele kansen verkeerd uitspeelden. Kort na de drinkpauze werkte Luuk een perfecte counter via Joan, Dick en Niels S perfect af en stond de beslissende (?) 0-3 op het denkbeeldige scorebord. Men ‘vergat’ de score hierna verder uit te bouwen, en vlak voor rust wist SVG uit hun eerste schot op doel de 1-3 ruststand aan te tekenen, waardoor de Tilburgers weer wat hoop kregen.

Net na de rust lieten ze dat ook zien, toen ze tot tweemaal toe gevaarlijk werden uit een vrije trap. Bram en Daniël konden echter verder onheil voorkomen. Hierna ontspon zich een duel waarin heel weinig goed voetbal te zien was. Een kwartier voor tijd maakte Matthy uit een corner van Gido de 1-4. Vervolgens waren er nog enkele hele goede kansen om de score uit te breiden, maar het vizier stond wederom niet op scherp. In plaats van een flamboyante monsterzege, eindigde het duel in 1-4.

De vedettes van Nevelo 5 plaatsen zich hiermee qua punten naast koploper Jong Brabant, waarbij de Berkel-Enschottenaren wel een duel minder gespeeld hebben. Nog 6 wedstrijden te gaan, 3x thuis en 3x uit. Wie weet zit de titel er nog in. Gezien het verschil in doelsaldo moet JB dan nog wel 2x punten laten liggen en mogen we zelf geen steek laten vallen. Komende zondag de eerste horde: Laagvlieger VOAB komt dan op bezoek in Oisterwijk. Uit werd er met 0-3 gewonnen, en voor zondag is er naast regen ook spektakel voorspeld. Tot dan!

Door Nick Hoffmans