Nevelo 5 dendert door

Drie weken geleden zag de wereld er nog heel anders uit. Feyenoord was op dat moment nog de regerend landskampioen, Matthy moest zijn officiële DJ-debuut nog maken en Jong Brabant 3 had nog een riante (3 verliespunten) voorsprong op Nevelo 5. Hoe anders is dat nu! PSV is inmiddels landskampioen, Matthy draaide Sjannies Schuurtent plat tijdens Koningsnacht en Nevelo 5 is Jong Brabant tot op één punt genaderd. En hoe! Op 15 mei gaf Nevelo 5 het voorbeeld aan PSV hoe je effectief met je kansen omgaat. In een weinig enerverende pot tegen VOAB 4 werd de volle buit gepakt op D’n Donk. Matthy maakte het openingsdoelpunt, Gido (op zijn spiksplinternieuwe, prachtige, witte (met een klein glansje) stappers) maakte het kwartet vol middels een hattrick. Gedesillusioneerd stapten de Goirlenaren van het Oisterwijkse veld af, in de wetenschap dat ze de bal vaker hadden gehad, meer corners hadden gekregen en meer schoten hadden gelost. De 4-0 eindstand verraadde echter (licht overdreven) de rood-witte superioriteit. Doordat JB die dag gelijkspeelde bij Zwaluw werd het verschil naar twee punten in ons voordeel, met een wedstrijd meer gespeeld dan JB.

Het weekend erop geen voetbal voor de rood-witte brigade. JB won haar inhaalwedstrijd en kwam met één punt voorsprong aan kop. Dat beloven nog 5 spannende wedstrijden te worden. De eerste horde was een uitwedstrijd bij Sarto 5, op dat moment de nummer drie in de stand. In de thuiswedstrijd werd hier redelijk eenvoudig van gewonnen, maar zoals ze in Amsterdam weten bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Met een ongekend grote selectie (16 man) werd er afgereisd naar Tilburg-Zuid. Dat bleek achteraf geen overbodige luxe zo kort na Koningsdag. Na een uitgebreide spelerscontrole door de scheidsrechter werd er afgetrapt op het kunstgras.

De beginfase was voor Sarto, maar het leidde nauwelijks tot (grote) kansen. Als er al werd geschoten, belandden meestal ver over en/of naast het doel van Bram. Aan de andere kant wisten wij ook moeilijk tot kansen te komen. Matthy was helaas al vroeg uitgevallen met een hamstringblessure die hem de komende wedstrijden zal kosten. In de laatste fase van de eerste helft werden toch nog enkele goede scoringskansen gecreëerd. Schoten van Gido, Sven, Luuk, Niels de Volder en Joan troffen echter geen doel, niet in de laatste plaats doordat er meerdere malen eigen spelers in de weg stonden. De brilstand was een logische ruststand. Bij ons leefde echter het gevoel dat er meer te halen was deze middag.

In de rust werd er voor de verandering eens over tactiek gesproken. Dit betaalde zich al snel in de tweede helft uit. Met deze vernieuwde tactiek en enkele verse krachten nam de druk op Sarto toe en na een minuut of 10 scoorde Gido de verdiende 0-1 op aangeven van Dick. De druk bleef aanhouden en kort daarna maakte Frank de 0-2, nadat Dick een corner van Gido licht toucheerde. Met deze 0-2 was de spanning eigenlijk wel uit de wedstrijd. De Oisterwijkse verdediging stond nauwelijks kansen toe. Wel werd er veelvuldig gewisseld, wat de spelsnelheid en -kwaliteit niet ten goede kwam. Sarto probeerde het wel en gaf daarmee ook ruimte weg. Enkele goede countermogelijkheden werden echter vakkundig om zeep geholpen door onnauwkeurige passing. Hoogtepunt voor de toeschouwers zal het ‘schot’ van Niels de Volder vlak voor tijd zijn geweest. Onze blonde targetman kreeg de bal op rand 16 teruggelegd, haalde vol vertrouwen uit met zijn witte chocoladebeen en zag de bal vervolgens overtuigend over de ballenvanger heen vliegen. Dit was het teken dat er geen goals meer zouden vallen en de scheidsrechter floot kort daarop af en was de vijfde overwinning op rij een feit. Nu kon zelfs Jason stoppen met lopen, nadat hij volgens de geleerde statistici deze wedstrijd de meeste meters had gemaakt van alle spelers.

Doordat JB ook haar wedstrijd won, blijft het verschil één punt in het voordeel van de ploeg uit Berkel-Enschot. Komende zondag komt hekkensluiter Nemelaer 4 op bezoek op D’n Donk. Puntverlies is eigenlijk geen optie, dus komt allen kijken hoe uw favorieten dit gaan bewerkstelligen. Om 12:00 uur zal de bal onder een stralend zonnetje aan het rollen worden gebracht. Tot dan!