Nevelo 1 onderuit bij koploper CHC

Deze zondag stond er voor Nevelo 1 een bezoekje aan koploper CHC op het programma. Na acht gespeelde wedstrijden gaat CHC met 22 punten overtuigend aan de leiding. Een zwaar affiche voor onze vaandeldragers.

In het eerste deel van de eerste helft, was CHC de dominerende partij. De technisch vaardige aanvallers maakten het onze verdediging met regelmaat lastig. Dit wisten de Bosschenaren uiteindelijk ook om te zetten in een 2-0-voorsprong. In het laatste kwartier van de eerste helft, beet Nevelo iets meer van zich af. Hierdoor kwamen er ook voor ons nog een aantal kansen. Uiteindelijk bleef het bij rust 2-0, wat een redelijke afspiegeling was van de kansenverhouding.

Na rust hoopten de meegereisde toeschouwers op een sterker Nevelo. We zagen dat als we meer vooruit durfden te spelen, er vandaag echt wel ruimtes kwamen om wat meer mee te doen. Korter in de duels en zorgen dat we zelf meer de regie konden krijgen was het devies.

Weer terug uit de kleedkamers liepen we echter al snel tegen een domper aan. Een lange bal waarbij we verkeerd stonden en plots was het 3-0. De knop ging om en de toeschouwers kregen een Nevelo te zien dat wel meer vooruit ging spelen. CHC had het hier duidelijk lastiger mee en het spel golfde in deze fase meer op en neer.

Het betere spel kwam ook in de score tot uiting. Met een mooie steekpass zette Lennart Rens alleen voor de keeper. Onze aanvoerder twijfelde niet en schoot doeltreffend raak: 3-1. Op zoek naar de aansluitingstreffer was Job het dichtste bij. Opnieuw was de voorzet van Lennart, die de bal dit keer piekfijn op het hoofd van Job legde. Echter zag onze aanvallende middenvelder hoe de doelman met een katachtige reflex de bal uit de hoek tikte.

Daar waar wij meer opportunistisch gingen spelen, kwam er voor CHC ook meer ruimte om scherp te counteren. Ondanks dat Max met een aantal knappe reddingen nog een aantal pogingen wist te keren, deelde CHC toch de beslissende tik uit. Met de 4-1 was de wedstrijd definitief gespeeld. In de slotfase wist de thuisploeg ook nog de 5-1 te maken. Met deze stand floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de wedstrijd.

Nevelo wist helaas niet te stunten op bezoek bij de koploper. Het was de eerste wedstrijd in een zware reeks voor de Rood-Witten. Volgende week speelt Nevelo 1 in eigen huis tegen Gudok 1, dat op dit moment 2e staat met één punt achterstand op CHC. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark D’n Donk. Hopelijk tot dan!