Berkdijk 1 - Nevelo 1

Na 3 punten te hebben binnengehaald voor de beker in Alphen gingen onze jongens vol goede moed naar Berkdijk afgelopen dinsdag. De 3 punten zouden snel worden meegenomen naar d'n Donk, althans dat dacht waarschijnlijk een ieder.

Op een schitterende grasmat werd er afgetrapt en al snel bleek dat dit waarschijnlijk een walk over zou worden, de verdediging van Berkdijk leek erg kwetsbaar, door de druk die Nevelo zette leken er veel doelpunten in te zitten. In de 15e minuut was het bijna raak, een strak schot van Koen Joossen werd gered door de in vorm zijnde keeper van Berkdijk.

Het overwicht van Nevelo duurde echter maar tot de 35 minuut, Berkdijk kwam steeds beter in het spel en de wedstrijd maakte een ommekeer en kwam Nevelo onder druk te staan. Gelukkig floot de scheids 10 minuten later voor de rust en kon de technische staf in de rust alle spelers op scherp zetten.

Na rust werden er wissels toegepast en konden Lennaert en Ralf plaats maken voor Dennis van Ras en Jeroen Jupijn. Al snel bleek dat onze ploeg het initiatief niet ging nemen. Daardoor bleef Berkdijk druk zetten en bleek dat Nevelo het moeilijk zou gaan krijgen. In de 60e minuut was het raak, door knullig uitverdedigen nam Berkdijk de bal over en was de 1-0 voor de thuisploeg een feit.

Al snel bleek dat onze jongens de weg kwijt leken te raken, er waren in de 2e helft nog wel een aantal kleine kansjes tot in de 82 minuut. Na een schitterende schot, cross geschoten van Koen Joossen, redde wederom de keeper van Berkdijk de 1-1, even dachten de toechouwers dat Mark Boogaers de rebound zou benutten maar ook deze kans werd helaas niet benut.

Na 90 minuten bleek uiteindelijk dat Nevelo de wedstrijd had weggegeven en gingen men met lege handen naar huis. Met de wetenschap dat onze concurrenten de punten hadden gedeeld is doorgaan naar de volgende ronde nog steeds mogelijk. Dit is belangrijk want een bekerwedstrijd is zeker geen oefenpotje, dus 3 punten a.s. zondag tegen de voetballers uit Diessen zou een must moeten zijn.

Foto's: Deze wedstrijd helaas niet !!