Wedstrijd van de Week: Op bezoek bij 't Vijfde

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij iedere week een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zijn er bij. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij niks missen. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. Deze week was Nevelo 5 aan de beurt.

Zondag 11 november 2018: Nevelo 5 - Jong Brabant 8

Deze week was 't Vijfde alweer nummer vier in het rijtje van de Clubwatchers. Op weg naar de drie punten zagen de twee huisjournalisten de nummer één op bezoek komen. Met deze getallen in het achterhoofd kon het niet anders dan een spektakelstuk worden.

De jonge Brabanders bezetten de koppositie in de zesde klasse reserve. Nevelo 5 doet het nog iets minder en staat momenteel in de middenmoot. Deze zondag zou echter een ware kraker worden. De Clubwatchers van Nevelo waren er uiteraard voor u bij om verslag uit te brengen.

In de eerste helft was het vooral Jong Brabant dat aanstalten maakte om kansen te creëren. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op en zoals een eeuwenoude voetbalwaarheid ons keer op keer weer vertelt, valt de goal dan aan de andere kant. In een razendsnelle counter werd de eveneens razendsnelle Jip weggestuurd. Hij was zijn tegenstanders te snel af en legde de bal panklaar terug op Bashar. De verdediger zat mis, waarop Bashar controleerde en scoorde: 1-0.

Lang kon de thuisploeg er echter niet van genieten. Al snel kantelde de wedstrijd ook op het scorebord. Nadat een vrije trap had gezorgd voor de gelijkmaker, zorgde een corner voor de 1-2. De koplopers uit de competitie bewezen dat die plek niet naar willekeur was ingevuld. De 1-2 was na drie kwartier voetballen ook de ruststand.

Zonder dat Nevelo 5 na rust echt potten kon breken, breidde Jong Brabant de voorsprong nog wat verder uit. Een lange bal van de doelman kwam terecht in de zestien van Nevelo. De Berkelse/Enschotse spits kopte vervolgens de bal het net in. Keeper kansloos, 1-3. Wedstrijd beslist.

Nevelo was vandaag niet in staat om ook daadwerkelijk aanspraak te maken op een goed resultaat. In de slotfase leek Luuk Poirters nog wel een penalty te versieren. Echter vond de scheidsrechter van dienst het niet genoeg voor een strafschop en ontbrak ook de VAR om deze te overrulen. Mede hierdoor bleef de stand op 1-3.

Daar Jong Brabant de meeste gretigheid op het veld toonden, deden de mannen van Vijf dit direct na het douchen in de kantine. De tap ging open en gele substanties met witte kragen zorgden ervoor dat de mannen van het Vijfde de nederlaag direct konden verwerken. Oók dat hoort bij het zondag-voetbal.

Wat ons, als altijd objectieve Clubwatchers, betreft, hadden wij het duidelijk iets moeilijker. De nederlaag van Nevelo 5 betekende voor ons de eerste nederlaag in onze geschiedenis. De ongeslagen status is al na de vierde wedstrijd verbroken. Wellicht is dit te wijten aan onze eigen arrogantie, daar we van te voren konden weten dat Nevelo 5 vandaag de koploper op bezoek kregen. Doordat wij echter niet graag de hand in eigen boezem steken (wijzen is altijd makkelijker), zullen wij ten alle tijden ontkennen dat het aan onze aanwezigheid lag.

Voor zover leggen wij als Clubwatchers ons neer bij deze eerste nederlaag. Met opgeheven hoofd zijn wij alweer bezig met volgende week. Bij welke wedstrijd we dan langs het veld staan, moeten we nog besluiten. In elk geval willen wij elk Nevelo-team oproepen om toch nog even extra hun best te doen. Doe het dan op zijn minst voor ons.

Tot volgende week!

Gegroet,