Wedstrijdverslag Nevelo 1 - Tongelre 1

Zie www.svnevelo.nl/tongelre/ voor de foto's.

Na de overwinning van vorige week was de opdracht wederom hetzelfde deze zondag, 3 punten pakken tegen Tongelre. Aan de opstelling was zo goed als niets veranderd want een ieder weet, never change a winning team

Gedurende de loop van de eerste helft bleek toch dat Tongelre de betere kansen had van deze wedstrijd. Als keeper Gijs Verkuijl niet uitstekend in de wedstrijd gezeten hadden onze jongens zeker een 3-tal doelpunten om hun oren gehad.

In de 40e minuut floot de scheids voor een vrije trap voor Nevelo op een meter of 5 buiten de 16. Aanvoerder Chiel van Dijen nam de vrije trap niet al te strak maar door een blunder van de keeper kon Jeroen Jupijn de 1-0 intrappen en gingen onze jongens de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de thee bleek dat de opstelling een kleine wijziging had, Jeroen Kremers kwam het veld in voor Rick van Gils. De 2e helft bleek een totaal andere wending te krijgen. De wedstrijd werd enigzins wat grimmiger te worden. Dit resulteerde in de 60e minuut voor een rode kaart voor een speler van Tongelre. De scheids kreeg het niet voor elkaar om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en ontstonden er een tal van dwalingen.

In de 70e minuut liep de scheids zonder enige aanleiding het veld af, hij wilde waarschijnlijk even afkoelen in de kleedkamer. Een paar minuten later vervolgde hij doodleuk weer de wedstrijd.

Na onoplettendheid van de achterhoede kreeg Tongelre het voor elkaar om in de 75e minuut de gelijkmaker te scoren en was de 1-1 een feit, even leek het erop dat de wedstrijd als een nachtkaars uit zou gaan maar niets was minder waar.

Rens van Lissum kreeg het voor elkaar om in de 80e minuut de 2-1 te scoren. Vervolgens werd Koen Joossen gewisseld voor Sander Schilders en was de tijd rijp om de 2-1 te verdedigen. Tot in de 85e minuut, door wederom onoplettendheid werd de gelijkmaker gemaakt.

Gelukkig lukte het Sander Schilders een paar minuten later om een goede aktie in de 16 te maken, dit stond de verdediger van Tongelre niet aan en maakte de overtreding, waarna de strafschop een feit was welke door Chiel koel werd ingeschoten.

Een ieder dacht dat wij rustig de laatste paar minuten konden uitspelen, totdat de scheids het wederom op zijn heupen kreeg en een paar minuten voor tijd weer naar de kleedkamer liep om vervolgens niet meer terug te komen. Of de 3-2 kan worden bijgeschreven is op dit moment niet bekend, 1 ding is zeker een scheidsrechterlijke dwaling was deze zondag absoluut een feit.