Geslaagd FIFA18 toernooi

Afgelopen zaterdag werd de Nevelo-kantine omgeturnd tot een gamehal. Het FIFA18-toernooi voor jong en oud stond op deze zaterdag gepland. Terwijl de organisatie de televisies en Playstations installeerde stroomden de jongste pupillen binnen. Om 11 uur waren zij aan de beurt en vond de aftrap plaats van deze FIFA-dag.

Bij de onder 9 en onder 11 deden er in totaal 21 spelers mee. Na de poulefase stroomden de poulewinnaars door naar de halve finales. In de finale trok Finn van Opstal overtuigend de winst naar zich. Hij won een waardebon van €5,- gesponsord door Restaria Pannenschuur.

Daarna namen een aantal van deze jongens ook nog deel aan het 2 tegen 2 toernooi voor de jeugd. Samen met enkele teams van de onder 13, onder 14 en onder 15 werd hier opnieuw gestreden voor de winst. In een spannende finale rekenden Gijs van Iersel en opnieuw Finn van Opstal af met Ramiro Bounin en Tycho van Amelsfoort. Hierdoor mochten zij de waardebonnen mee naar huis nemen.

Inmiddels waren we halverwege de middag toen het 1 tegen 1 toernooi voor de oudere jeugd op het programma stond. Vanuit de onder 13, onder 14 en onder 15 namen er 22 spelers deel aan het toernooi. Uiteindelijk was het Bram van de Heuvel die in de finale afrekende met Fasika Ketelaers. Ook voor Bram lag er een waardebon van Restaria Pannenschuur klaar.

Terwijl de jeugd langzaam en tevreden huiswaarts keerde, stroomden de eerste senioren binnen. Om 18:00 uur startte voor hen het 2 tegen 2 toernooi. Zes koppels streden hier in een competitie om de eer. Uiteindelijk waren het Mark en Alex die ongeslagen de eerste plek wisten te bemachtigen!

Hierna stond enkel nog het 'main event' op het programma. Zeventien bloedfanatieke Nevelo'ers streden eerst in de poules voor een plekje in de kwartfinales. Toen de plekken verdeeld waren begon de knock-outfase. Maxim Wouters, die vooraf al getipt werd als een van de favorieten, maakte zijn naam waar en schreef uiteindelijk de winst op zijn naam. In een zinderende finale, waarin hij uiteindelijk in de slotminuten van de verlenging de winst veilig stelde, versloeg hij Robert Smolders, de nummer 3 van vorig jaar. Ondertussen besliste Laurens Seebregts de strijd om de derde plek in zijn voordeel, nadat hij Job Viellevoye over de figuurlijke knie had gelegd. Maxim, Robert en Laurens verdeelden de geldprijzen en vooral de grote eer als FIFA-meesters van SV Nevelo!

Dat het een geslaagd toernooi is geworden, is mede te danken aan de sponsoring van bedrijven en enkele Nevelo-leden. Drie van de televisies waren vrij gegeven door Herman van Amelsvoort, waarvoor onze dank! De prijzen bij de jeugd waren zoals al vermeld gesponsord door Restaria Pannenschuur, waar wij en natuurlijk de winnaars erg over te spreken waren. Ook aan alle Nevelo-leden die televisies, Playstations, controllers en tijd uitleenden onze dank. Zonder jullie had dit toernooi uiteraard niet plaats kunnen vinden!

Tot volgend jaar bij FIFA19..