Verslag DDD donderdag 13 september

Op donderdag 13 september vond de eerste editie van D'n Donkse Derby voor dit seizoen plaats. Op twee teams na (Heukelom en Nevelo zaterdag) waren alle seniorenelftallen vertegenwoordigd. Ook de veteranen onder leiding van Wil vd Mierden en de darters hadden een team op de been gebracht.

Zoals altijd waren de quizvragen de eerste beproeving voor de teams. Hier bleek hoeveel verschil in voetbalkennis er zit tussen de verschillende elftallen.

Voor de teams die niet zo goed presteerden tijdens de quiz, waren er de welbekende Donkse Derby spellen. Langzaam maar zeker werd duidelijk welke drie teams de finale zouden spelen. Dit waren Nevelo2, Nevelo5 en Nevelo7.

De opzet van de finale was 5 tegen 5 tegen 5. Presentator Willem vd Pas stelt een vraag en degene die het antwoord denkt te weten drukt op de bel. Wanneer het antwoord juist is mag de speler kiezen van welk team een speler het spel moet verlaten. Als de vraag fout beantwoord wordt, moet degene zelf het spel verlaten. Je wint het spel wanneer het team beide andere finalisten helemaal heeft weggespeeld.

Er was echter één speler die alle vragen juist wist te beantwoorden. Wouter Eijkemans wist van beide tegenstanders alle vijf de spelers gelijk weg te spelen. Zijn teamgenoten van Nevelo2 hoefde op deze manier niet eens in actie te komen.

De eerste DDD prijs van dit seizoen ging dus naar hetzelfde team dat de laatste editie van het vorige seizoen won. Nevelo2 zet op deze manier een stap in de goede richting voor de eindoverwinning in het seizoen 2012/2013.

Er is daarentegen nog niks verloren voor de overige teams en er zal dit seizoen nog voldoende gelegenheid zijn om de achtervolging op Nevelo2 in te zetten. Opvdonderdag 18 oktober zal de volgende DDD plaatsvinden.

Dus ben je uit op revanche?! Zorg dan dat jouw team met zoveel mogelijk spelers vertegenwoordigd is. Daarnaast is het natuurlijk ook een supergezellige avond met alle seniorenteams van SV Nevelo!

Tot 18 oktober!