Nevelo 5 wint topper in Kelderklasse

Winst in het hol van de leeuw

De laatste tijd is het stil geweest rondom Nevelo 5 qua wedstrijdverslagen. Dit lag niet aan de prestaties, deze zijn namelijk vrij goed. Ondanks een nederlaag net voor de winterstop en de bekeruitschakeling tegen OVC, gaat het Nevelo 5 voor de wind. Na de winterstop werden de eerste drie wedstrijden in winst omgezet (tegen laagvliegers Wilhelmina Boys, Hilvaria en Oirschot Vooruit) en, last but not least, keerde Nevelo5TV terug van weggeweest. Dit was ook direct te merken in de publieke belangstelling. De denkbeeldige kassa’s bij Nevelo en onze tegenstanders draaien overuren, want iedereen wil een glimp opvangen van het sterrenensemble. Tegen Gudok werden er nog punten gemorst (2-2, mede doordat enkele spelers de starttijd wat minder nauw hadden genomen). Afgelopen zondag dan de topper: Spoordonkse Boys 3 – Nevelo 5. De koploper tegen de nummer 3, aanhaken of afhaken voor Nevelo 5 dus.

Ondanks de fikse regen op zaterdag wisten de terreinmeesters in Spoordonk zondag al vroeg te melden dat de wedstrijd doorging. Toen bij aankomst bij Nevelo ook bleek dat zelfs Gido op tijd was, begonnen we onszelf af te vragen: Kan het nog misgaan vandaag? Na het omkleden kwam er echter een verrassing van de Spoordonkers: We mochten aantreden op het trainignsveld, waar ze net de koeien vanaf hadden gejaagd. Een veldinspectie door Niels de Volder en Sven bracht aan het licht dat de middenstip ongeveer 10 meter uit het midden lag, er bij een strafschopgebied dubbele lijnen waren getrokken en de keepersgebieden ook dienst konden doen als obstakel in een survival run. Er werd besloten om toch te gaan spelen met gevaar voor eigen leven.

Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams elkaar niet veel cadeau zouden gaan doen vandaag. Spoordonk zat er overal kort op en Nevelo leunde achteruit, wachtend op kansen in de counter. Slordigheid kenmerkte het spel van beide teams, wat niet in de laatste plaats te maken had met het zware veld en de stevige wind. De eerste grote kans was voor Nevelo, toen Spoordonk een vrije trap niet goed wegkreeg. Dick kon opvangen en uithalen, maar raakte de bal verkeerd. Nadat Spoordonk ook enkele mogelijkheden had gehad, opende Matthy de score. Weer kreeg Spoordonk de bal niet goed weg, Matthy tooonde zijn goede vorm van de laatste weken door de bal prachtig binnen te volleren van buiten de zestien. Spoordonk bleef het meeste balbezit houden hierna, maar had toch moeite om uitgespeelde kansen te creëren. Die kwamen er wel enkele, maar men was niet scherp genoeg. Aan de andere kant werden enkele countermogelijkheden vaak al vroeg professioneel om zeep geholpen door onszelf. Ruststand 0-1.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als in de eerste: Spoordonk in balbezit, zoekend naar gaatjes in de Nevelo 5-defensie. Nevelo was vooral aan het tegenhouden en kwam er eigenlijk amper uit. De aanvalslust van Spoordonk leverde hen enkele kansen, maar vooral veel corners op. Naar mate de tijd vorderde, werd de wedstrijd wat harder. Victor had hier toch wel moeite mee en profileerde zich als professioneel scheidsrechter-beoordelaar. De scheidsrechter zelf was hier minder van gediend en gaf Victor dan ook een gele kaart. Tijdens zijn tijdstraf wist Spoordonk, na een opeenstapeling van fouten bij Nevelo, de volledig verdiende gelijkmaker te produceren. Het massaal opgekomen publiek ging er eens goed voor staan, want Nevelo leek dan (eindelijk) om te gaan vallen. Daar was echter buiten Dick gerekend, die kort na de goal vrijgespeeld werd door Sven en op avontuur ging in de 16. Daar werd hij in de mangel genomen door twee verdedigers, met een strafschop als logisch vervolg. Gido wist dit buitenkansje te benutten. Kort daarna had Jason de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij schoot te gehaast naast. In het vervolg wist Spoordonk nog enkele keren gevaarlijk voor het doel te komen, maar met kunst en vliegwerk en goed keeperswerk van Bram (die overigens nog een indirecte vrije trap in de 16 tegen kreeg wegens tijdrekken) wist Nevelo de “1” over de streep te trekken en liet Spoordonk daarmee gedesillusioneerd achter.

Met deze flinke teamprestatie blijft het bovenin de ongemeen spannend. Best Vooruit 38 uit 16, Spoordonk 36 uit 16 en Nevelo 35 uit 15. Nog 7 wedstrijden resterend voor Nevelo dus, met op papier het zwaarste programma voor de boeg. Echter wel 5 thuiswedstrijden, waaronder de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Best Vooruit. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden, zorg dat u erbij bent!

PS: Op donderdagavond 23 maart diende zich een nieuw historisch feit aan: Nevelo 5 wist voor het eerst de Facebook-pagina van de Kelderklasse te bereiken. Eindelijk erkenning na al die jaren ploeteren!
Bekijk het bericht via deze link!