FIFA-toernooi groot succes!

Zaterdag 1 april vond in de kantine van SV Nevelo het FIFA17-toernooi plaats. In de weken voorafgaand aan het toernooi werd er van alles geregeld om het toernooi te laten slagen. De dag zelf werd een groot succes. In de avond speelden 20 deelnemers voor de prijzen. 's Middags was de jeugd al aan de beurt geweest. Daar vochten maar liefst 38 deelnemers voor de titel!

Om een FIFA-toernooi te kunnen organiseren, zijn er natuurlijk ook Playstations en televisieschermen nodig. Verschillende Nevelo-leden stelden hun Playstation 4, controllers of FIFA17-spel ter beschikking. Heren, allemaal nogmaals bedankt!
Voor de televisieschermen was Herman van Amelsvoort Oisterwijk bereid gevonden als sponsor. Liefst 6 televisieschermen werden rond het middaguur bij ons afgeleverd. Prima geregeld en namens alle deelnemers heel veel dank! Zonder de schermen zou er namelijk ook geen toernooi geweest zijn.
Tenslotte was voor de prijsjes bij de jeugd Restaria Pannenschuur beschikbaar gevonden als sponsor. Zij boden voor de top 3 ieder een Swirl aan. Deze ijsjes zijn inmiddels al opgehaald en opgesmuld!

Sponsor van de televisieschermen: Herman van Amelsvoort. Onze dank is groot!

Dan het toernooi zelf. De 38 deelnemertjes bij de jeugd (onder 13) waren keurig verdeeld over 8 poules. Iedere poule had een eigen TV'tje en schema, welke keurig gevolgd werden door de spelers. Uiteindelijk gingen van elke poule de nummers 1 & 2 naar de knock-outfase, 'de laatste 16'. Voor een aantal betekende dit helaas ook dat het toernooi er voor hen op zat. Volgende keer weer een kans!

Topfavoriet 'Mel' kwam helaas niet verder dan de groepsfase.

Na nog een tweetal rondes hielden we slechts 4 spelers over. Halve finales! Voor drie van de vier stond een swirl te wachten. De winnaar zou door mogen naar de regiofinales van Noord-Brabant. Echter zou voor aanvang van de finale bekend worden gemaakt dat het hier om een '1 april-grap' ging.

Hier in beeld, de halve finale tussen Sam (rechts) en Sijmen (nog net in beeld).

De halve finales waren: Fasika (D1) - Ruben (E1) en Sijmen (D1) - Sam (D1). Fasika kwam nipt te kort tegen Ruben, die vol vertrouwen door stoomde naar de finale. Blessuretijdboy Sijmen haalde er tegen Sam nog wel knap een verlenging uit, maar zag uiteindelijk de finale aan zijn neus voorbij gaan. Zo was de finale bekend: Sam uit de D1 tegen Ruben uit de E1..

De finale tussen Ruben (midden onderin) en Sam (rechts). Real Madrid tegen Bayern Munchen onder toeziend oog van diverse toeschouwers.

In een spannende eindstrijd kwam Ruben op voorsprong dankzij een mooie goal. Hij schakelde direct wat defensiever in, om zijn voorsprong te gaan verdedigen. Dit bleek een uitstekende keuze want in het restant van de wedstrijd kwam zijn voorsprong niet meer in gevaar. Sam probeerde het nog wel, maar zag zijn slotoffensief op niks uitlopen. Zo werd Ruben Bakker (E1) de eerste echte FIFA17-kampioen van SV Nevelo!

Ruben krijgt uit handen van Joris de prijs voor de eerste plek.

Daarna was het de beurt aan de grote jongens. Deelnemers van 13 jaar en ouder speelden hier om een heuze prijzenpot. €55 voor de nummer 1, €30 voor de nummer 2 en €20 voor de nummer 3. Nadat er op professionele wijze was geloot en het schema was ingevuld, werd er rond half 7 begonnen met de eerste wedstrijden.

In de avonduren was het de beurt aan de 'grote jongens'. C1, B1, A1, 3e elftal en het 2e elftal waren allen vertegenwoordigd. Eén deelnemer kwam van buitenaf. Drie keer raden wie er met de overwinning van door ging..

Al in de groepsfase werden de krachtsverhoudingen langzaam duidelijk. Er werd gevloekt en gejuicht, maar vooral genoten. Zowel van prachtige acties als van de gemoedelijke sfeer. Na ruim twee en half uur spelen bleven er 8 spelers over voor de kwartfinales!

Thom in actie tegen Laurens. Thom bleek uiteindelijk de enige die wist te winnen van de latere winnaar. Hij deed dat zelfs met een zogenaamd 'Jantje'.. (dat is een 3-0 winst voor de oudere generatie)

Na de kwartfinales gingen er 4 man door naar de finales. Robbert (3e elftal) kwam uit tegen Patrick (ex-lid). Joris (2e elftal) nam het op tegen Joep (A1). Twee krakers van wedstrijden leverde uiteindelijk de finale op tussen Patrick en Joep. Welke onder grote belangstelling bekeken werd (zelfs Annemarie verliet de bar om een glimp mee op te vatten van de finale). Uiteindelijk besliste Patrick de finale in zijn voordeel. Robbert won de strijd om de derde plek door met Joris af te rekenen.

Patrick, dé kampioen van vandaag, krijgt uit handen van Joris zijn beloning uitgereikt.

Joep moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek.

Robbert werd uiteindelijk 3e en krijgt hier zijn prijs toebedeeld.